Voikukkia-malli oli yleisön suosikki Innopalkintokisassa

Semppi-terveyspiste on saanut vuoden 2015 Innopalkinnon. Semppi-terveyspiste on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin. Semppi-terveyspiste on joko fyysinen piste tai verkossa oleva piste semppi.fi-sivuilla. Yleisön suosikiksi nousi Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton sekä Sininauhaliiton VOIKUKKIA®- vertaistukiryhmämalli. Palkinto jaettiin Change Day –tapahtumassa Tampereella 3.11.

VOIKUKKIA®- ryhmämallin on kehittänyt Sininauhaliiton vertaistoiminnan kehittäjä Virpi Kujala. VOIKUKKIA®- vertaistukiryhmä on tarkoitettu äideille ja isille, jotka ovat kokeneet lapsensa huostaanoton tai sijoituksen. Ryhmän tarkoituksena on käydä läpi lapsen sijoituksen aiheuttamaa kriisiä vanhemman näkökulmasta.

Vertaistukiryhmämallin käyttöönottoon ja leviämiseen ovat vaikuttaneet muun muassa vertaistukiryhmän käyneet ja vertaisohjaajiksi kouluttautuneet vanhemmat, ohjaajiksi kouluttautuneet ammattilaiset sekä aktiiviset aluetoimijat.

Innopalkinto on tunnustus, joka annetaan kuntalaisten arjessa toteutetulle hyvinvointia ja terveyttä edistävälle lupaavalle kokeilulle. Innopalkinnon arvo on 3000 euroa, eniten yleisön ääniä saaneen mallin palkinto on 1000 euroa.