Varsinais-Suomen Sininauhan Etsivä nuorisotyö sai rahalahjoituksen

Varsinais-Suomen Sininauha ry:n etsivä nuorisotyö on saanut rahalahjoituksen toimintaansa. Polku – Etsivä nuorisotyö – hankkeen työntekijät ovat runsaan kahden vuoden aikana tehneet tuloksekasta työtä yhdessä Turun kaupungin ja kahden muun toimijan kanssa. Työ ja sen arvo on tunnistettu myös muualla kuin yhteistyökumppanien ja asiakkaiden keskuudessa.

Yllätys työpalaverissa

Harmaa joulukuinen työpäivä muuttui etsiville nuorisotyöntekijöille Viivi Välipirtille, Tommi Grönroosille ja Teijo Salmiselle ikimuistoiseksi, kun ” Varsinais-Suomen Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Seppo Nikula kyyditsi heidät ”normaaliin työpalaveriin” kertomaan toiminnastaan.

Matka vei Kavli Oy:n tehtaan neuvotteluhuoneeseen, joka oli etsivän työn tekijöille eli ”etsiville” ennestään täysin tuntematon paikka. Myös vierailuun liittyvä yllätys pysyi piilossa loppuun saakka. Vasta perillä kolmikko sai kuulla turkulaisen Kavli Oy:n tehdaspäällikkö Outi Prykäriltä valinnastaan 10 000 euron lahjoituksen saajaksi.

- Täydellinen yllätys, kolmikko kommentoi.

Etsivät ilmoittivat – yllätyksestä hieman toivuttuaan -, että lahjoitus ei mene heille itselleen, vaan heidän työnsä kohteena oleville nuorille. Lahjoitustilaisuudessa ajatus lähti nopeasti lentämään ja kohteita löytyy.

Tekijät arvioivat, että heidän kentällään työ ei tule koskaan loppumaan, mutta Kavli Oy:n lahjoitus osaltaan auttaa nostamaan työn tason ja toivottavasti tuloksetkin uudelle tasolle.

Kavli-konsernin omistaa säätiö, joka jakaa vuosittain osan voitoistaan hyväntekeväisyyteen. Säätiön päätavoitteena on tukea humanitaarista apua, kulttuuria ja lääketieteellistä tutkimusta. Lisäksi konserni jakaa paikallisesti summan, jonka yritys saa jakaa valitsemiinsa kohteisiin. Turkulaisten valinnat osuivat tänä vuonna Varsinais-Suomen Sininauha ry:n lisäksi Lastenklinikan kummeille ja Icehearts-yhteisölle.

Työtä nuorten hyväksi

Sininauhan etsivät tekevät työtä kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien nuorten, joilla on usein mielenterveys- ja päihdeongelmataustaa, hyväksi ohjaten heitä elämässä eteenpäin, porras kerrallaan, yhteistyössä kuhunkin tilanteeseen sopivan viranomaisen tai muun toimijan kanssa.

Sininauhaliiton johtaja Aarne Kiviniemi pääsi Turun-vierailunsa yhteydessä myös osallistumaan tilaisuuteen ja kiittämään Kavli Oy:n väkeä rohkeasta ja oikeasta valinnasta.

- Työ kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi jää kovin usein vaille huomiota, koska itse työn asiakkaatkaan eivät, elämäntilanteessaan vielä silloin tunnistamaan tai kiittämään saamastaan avusta, totesi Kiviniemi.