Sininauhasäätiö tuomitsee rasismin, vihapuheen ja häirinnän

Sininauhasäätiön päiväkeskus Illusia on matalan kynnyksen yhteisöllinen kohtaamispaikka Vallilassa Helsingissä. Se tarjoaa tukea asunnottomille sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisille ja toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Toiminnassa on mukana vapaaehtois- ja vertaistoimijoita. Toisen ihmisen kunnioittaminen, arvostava kohtaaminen ja ihmisten erilaisuuden hyväksyminen ovat toiminnan lähtökohtia. Sininauhasäätiön toiminta perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, jossa jokaisella on oikeus toivoon, armoon ja anteeksiantoon. Arvomaailmassamme jokaisella ihmisellä on jakamaton ihmisarvo ja yhtäläiset oikeudet tulla kohdatuksi omana itsenään. Nämä eivät ole riippuvaisia ihmisen sukupuolesta, uskonnollisesta vakaumuksesta, etnisestä alkuperästä tai mistään muusta henkilökohtaisesta ominaisuudesta.

Ravintola King kebab ja sen ravintolapäällikkö Ahmet Deniz tarjosi joulun alla 120 ateriaa päiväkeskus Illusian kävijöille. Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja ihmiset olivat kiitollisia ja liikuttuneita Ahmet Denizin lahjasta. Tapahtuma sai myös paljon positiivista huomiota eri medioissa. Tapahtuman jälkeen Sininauhasäätiö, sen työntekijät ja lahjoituksen tehnyt yrittäjä ovat joutuneet vihapuheen ja häirinnän kohteeksi erilaisilla äärioikeistolaisilla ja kansallismielisillä foorumeilla sekä henkilökohtaisilla yhteydenotoilla. Työntekijöitämme on leimattu jopa epäisänmaallisiksi ja ko. hyväntekeväisyyskampanjaa on vahvasti paheksuttu. Arvostelijat ovat paheksuneet maahanmuuttajataustaista hyväntekijää ja varsinkin hänen menestystään valitsemallaan uralla. Tällaista on Sininauhasäätiön arvojen mukaan vaikea ymmärtää ja mahdotonta hyväksyä.

Heikki Hurstin joulujuhla on hieno vähävaraisille suunnattu tapahtuma, johon tänäkin vuonna osallistui merkittävä määrä vähävaraisia joulunviettäjiä ja toiminnalla on monta tukijaa. Jopa eräs vihapuheen alustana toimiva verkkofoorumi kertoi etusivullaan lahjoittaneensa huomattavan summan tämän vuoden tapahtumaan. Sama taho arvostelee Sininauhasäätiön ja Kebab-ravintola Kingin tempausta, jossa kohderyhmä on täsmälleen sama kuin Hurstin tapahtumassa.

Illusian ja Sininauhasäätiön toimintojen käyttäjistä valtaosa on tavallisia kantasuomalaisia syrjäytettyjä ihmisiä. Vähemmistönä palveluissa ovat maahanmuuttajataustaiset asunnottomat, mielenterveys- tai päihdeongelmaiset ja syrjäytetyt henkilöt. Kaikkia heikossa asemassa olevia tuetaan Sininauhasäätiön toimesta mahdollisuuksien mukaan.

Sininauhasäätiö tulee jatkossakin puolustamaan jokaisen ihmisen oikeuttaa inhimilliseen elämään ja kohteluun sekä jakamattomaan ihmisarvoon. Sininauhasäätiö tuomitsee jyrkästi kaiken rasistisen toiminnan, vihapuheen ja häirinnän.

Lisätietoja:
ts. toimitusjohtaja Teemu Tiensuu, 040 5520 495