Ravintolayrittäjä joulumielellä – tarjoaa ilmaiset kebabit nälkäisille

Helsinkiläisen kebab-ravintolan omistaja Ahmet Deniz halusi vuosi sitten ilahduttaa turvapaikanhakijoita ilmaisilla aterioilla. Tänä jouluna hän päätti tehdä uudenlaisen joulutempauksen.

- Kävelin yhtenä päivänä Kalliossa Hurstin leipäjonon ohi. Tiesin, että se on siinä, mutta en sitä, että se on niin pitkä. En ymmärrä, miten se on mahdollista.

Keskiviikkona 21.12. Deniz ystävineen vie 150 ilmaista kebab-annosta Sininauhasäätiön päiväkeskus lllusian asiakkaille. Illusia on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, missä käy esimerkiksi asunnottomia, mielenterveyskuntoutujia ja päihdeongelmaisia ihmisiä. Sininauhasäätiön toiminta on tullut tutuksi myös 30-vuotiaan Denizin omassa elämässä.

- Olin hetken aikaa asunnottomana nuorempana. Silloin soitin Sininauhasäätiöön ja sain tosi paljon tukea ja neuvontaa. Haluan maksaa takaisin saamani avun.

Päiväkeskus Illusiassa tempaus on herättänyt iloa.

- Mahtavaa! Varmaan aika kallista tarjota näin monelle ruoka, päiväkeskuksessa perjantaina piipahtanut Kartsa sanoo.

Päiväkeskuksen ohjaaja Saija Pellikka ei usko, että kenenkään köyhyys katoaa ruoka-avulla, mutta lämmin ruoka tuo ihmisiä yhteen. Illusiassa tarjotaan ilmaiseksi joka arki-aamu puuroaamiainen.

- Jos pitää hoitaa vaikka Kela-asioita tai selvittää muuten vain elämäänsä, kyllä se onnistuu paremmin kun on verensokerit kohdillaan.

Ravintola King Kebab tarjoaa Sininauhasäätiö päiväkeskus Illusian kävijöille ruokaa keskiviikkona 21.12 klo 13-15.30

Lisätietoja:      
vastaava ohjaaja Saija Pellikka, Päiväkeskus Illusia, 040 721 2105
tiedottaja Satu Mustonen, Sininauhasäätiö, 050 572 9279

Päiväkeskus Illusia Facebookissa