Nuorten asumistaidon kurssi huipentui omaan ravintolaan

 Kuvat: Essi Lindberg

Sininauhasäätiön ja Nuorisosäätiön pitämä asumistaidon kurssi sai käytännönläheisen lopun, kun se osui Ravintolapäivään. Kurssille osallistuneet nuoret perustivat päiväksi HiIltton Burger -hampurilaisravintolan Nuorisosäätiön Hilttonina tunnetun talon aulaan. Itse tehdyistä sämpylöistä ja luomuraaka-aineista tehdyt hampurilaiset kävivät kaupaksi sen verran hyvin, että kurssilaisille jäi myyntivoittoa.

- Ravintola oli todella hyvä tapa toteuttaa käytännössä juuri niitä asioita, joita olimme opiskelleet: raha-asioiden hoitamista ja ruuanlaittoa. Ravintolaa varten opiskelimme vielä erikseen budjetointia ja projektinhallintaa, Nuorisosäätiön Mun talous -hankkeen projektikoordinaattori Essi Lindberg kertoo. 

Kurssin osallistujat olivat nuoria, joilla on taustallaan asunnottomuutta, päihde- ja velkaongelmia. Lindberg kertoo nuorten itse olleen todella tyytyväisiä päivään, vaikka aluksi pieni hässäkkä kauhistuttikin.

- Yksi kurssilaisista on saanut ravintola-alan koulutuksen, joten meillä oli kuitenkin ammattilainen joukossa.

Lindbergin ja kurssin toisen vetäjän, Sininauhasäätiön Pop up -hankkeen projektikoordinaattorin Petra Laasosen suunnitelmissa onkin sijoittaa seuraava asumistaidon kurssi nimenomaan Ravintolapäivää silmällä pitäen. 

- Ravintolapäivän alkuidea on ollut yhteisöllisyyden lisääminen. Meidän kokemuksemme osoitti, että sitä se todellakin on. Haluamme seuraavalla kurssilla innostaa Nuorisosäätiön asukastoimikuntia mukaan Ravintolapäivään ja lisätä sillä tavalla asukkaiden yhteisöllisyyttä. Tämä on myös paras tapa opetella matalalla kynnyksellä raha-asioiden ja projektien hallintaa. Eikä myyntivoittokaan ole paha asia, Lindberg summaa.

 

Sininauhasäätiön Pop up -hanke järjestää asumistaitokursseja erilaisissa elämäntilanteissa oleville henkilöille. Sillä on myös asumisneuvontakioski, joka liikkuu erilaisissa tapahtumissa ja ympäristöissä, missä matalan kynnyksen asumisneuvonta tuodaan ihmistä lähelle. Lisäksi hanke järjestetää ammattilaisten sekä vertaistoimijoiden koulutusta. Pop up Facebookissa.

Mun talous -hanke on Nuorisoasuntoliiton, Nuorisosäätiön, Suomen Setlementtiliiton ja Takuu-Säätiön yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää nuorten talousosaamista ja ennaltaehkäistä nuorten ylivelkaantumista. Mun talous Facebookissa.

 Kuvat: Essi Lindberg

Sininauhasäätiön ja Nuorisosäätiön pitämä asumistaidon kurssi sai käytännönläheisen lopun, kun se osui Ravintolapäivään. Kurssille osallistuneet nuoret perustivat päiväksi HiIltton Burger -hampurilaisravintolan Nuorisosäätiön Hilttonina tunnetun talon aulaan." data-share-imageurl="">