Ministeri Rehula kiitteli Espoon Diakoniasäätiön kuntoutusta

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula puhui Espoon Diakoniasäätiön 45-vuotisjuhlaseminaarissa. Ministeriä askarruttivat etenkin sote-uudistuksen eteneminen, sosiaalihuoltolaki ja sosiaalinen kuntoutus.

Rehulan mukaan ilman järjestöjen merkittävää roolia julkinen sektori ei pärjäisi. Esimerkiksi sosiaalisessa kuntoutuksessa Espoon Diakoniasäätiö eli ESD on luotettu kumppani kaupungille. Järjestö auttaa säästämään merkittävästi espoolaisten verorahoja kuntouttamalla työllistymisessään vaikeuksia kohtaavia henkilöitä.

- Teillä on näytöt siitä, että olette toimineet pitkäjänteisesti niiden ihmisten kanssa, jotka ovat eri syistä väliinputoajia suomalaisessa systeemissä, Rehula kiitti ESD:ää.

Sosiaalihuoltolain uudistuksessa on ministerin mielestä kyse yhteiskunnan eheyden ylläpitämisestä.

- Lain pitäisi muodostaa sellainen turvaverkko, että ihminen selviää ja pääsee parempaan elämänhallintaan sekä osaksi yhteiskuntaa.

Tänä syksynä Rehulaa työllistää tiivisti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne- eli sote-uudistuksen valmistelu. Päätöksiä pitää saada aikaan, silla poikkeuksellisen laaja parlamentaarinen yksimielisyys vallitsee siitä, että kunnat eivät jatkossa ole vastuussa sote-palvelusta, vaan pitää synnyttää laajempi, sosiaali- ja terveydenhuollon yhteennivova sote-alue.

- Palveluketjuja yritetään rakentaa, jotta ihminen ei olisi pompoteltavana, Rehula tiivisti kolmannen keskeisen sote-tavoitteen.

Espoon Diakoniasäätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Susanna Rahkonen, hallituksen puheenjohtaja Heikki Teittinen ja toimitusjohtaja Heikki Vaisto kuuntelivat ministerin juhlapuhetta tyytyväisenä. Myös tilaisuudessa puhuneet Espoon kaupungin edustajat kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä joustavaan ja kasvuhakuiseen yhteistyöhön Espoon Diakoniasäätiön sosiaalisen kuntoutuksen kanssa.