Espoossa keskustellaan virtahevosta olohuoneessa

Espoossa vietetään tällä viikolla Virtahepoviikkoa. Viikon aikana puhutaan muun muassa läheisten päihteidenkäytöstä, kamalista vanhemmista tai erolasten tilanteesta.

Järjestäjät kertovat, että viikon aikana haluttiin puhua muun muassa päihdeongelmista. Tommy Hellstenin tunnetussa kirjassa Virtahepo olohuoneessa käsitellään päihdeongelmiin liittyviä vaikenemisen ja puhumattomuuden ilmiöitä, joten järjestäjät poimivat kirjasta nimen tapahtumaviikolleen.

Myös Sininauhaliitto on ollut mukana järjestelyissä Perheklubin vetäjien kautta. Päihdeongelmia kokeneiden perheiden vertaisryhmätoiminnan eli Perheklubin lisäksi esillä ovat mm. vanhempien ryhmät ja naistyöverkostot.

- Perheklubi-toiminta kiinnosti ihmisiä kovasti Espoossa ja toteutamme sitä tällä hetkellä jo Helsingissä. Jos saamme lisää rahoitusta, niin voimme toteuttaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa lisää ryhmiä ja tukiohjaajakoulutusta, kertoi Tarja Hiltunen Sininauhaliiton Lapsi- ja läheistyöstä.

Muita viikon järjestäjiä ovat mm. A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus, Irti huumeista ry, Kalliolan setlementti ja Kriminaalihuollon tukisäätiö. Kauppakeskus Iso Omena Matinkylässä tarjoaa tapahtumalle tiloja käyttöön ja on muutenkin tukenut tilaisuuden järjestämistä.

Virtahepoviikko on myös Facebookissa. Tässä on linkki järjestäjien Facebook-verkkosivulle.